Ons team

Terry Brochard

belevingsspecialist/projectleider

terry@theateradvies.nl

 

"Analytisch bekijken, creatief aanpakken"

 

Als kind liet Terry geen kans voorbij gaan om op het podium te klimmen. Later op de TU leerde hij klantgericht kijken en denken. Daarna besloot hij zijn passie te combineren met zijn talent. "Ik dacht: als je theaterbezoek als een product ziet en de bezoeker als gebruiker, welke vragen kun je dan stellen?"

Terrys aanpak:

Opdrachtgevers helpen bij het maken van keuzes. Samen de vraag formuleren en systematisch analyseren welke oplossingen daarbij passen. Daarbij zet hij een gereedschapskist vol met creatieve tools in. "Ik heb er altijd zin in! En dat brengt mensen in beweging."

Terrys achtergrond:

lid van álle schooltoneelclubjes * TU Delft/Design for interaction * eenmanszaak Theater Beleving * ontwerper PodiumCadeauKaart * columnist vakblad Theatermaker * ontwerpcoach aan de TU Delft * gek op spellen, games, breinbrekers en LEGO.

"De omgeving en het verloop van het bezoek hebben effecten op mensen. Of je nou bij de kapper zit of in een theater: er zijn factoren die maken dat je je goed voelt of juist ongemakkelijk. Hoe je wordt ontvangen, hoe er al dan niet wordt ingespeeld op je verwachtingen enzovoort. Ik help opdrachtgevers en gebruikers van theaters om door de ogen van de bezoeker te kijken, te analyseren wat er gebeurt en vandaaruit keuzes te maken voor het ontwerp."

"Er is niet één manier, het hangt van de context af. De bezoekersbeleving omvat veel meer dan de voorstelling; kindertheatermakers begrijpen dat doorgaans heel goed. Daar begint het al bij de ontvangst: door de aankleding komen kinderen meteen in de juiste mindset. Als publiek worden ze bovendien op allerlei manieren betrokken bij de voorstelling. Bezoekersbeleving is een logistieke, sociale en artistieke puzzel; geweldig om die samen met opdrachtgevers op te lossen."