Innovaties

Volgende

Staalkabelvrije rollenzolder

In de meeste theaters is de rollenzolder niet of moeilijk begaanbaar door de grote hoeveelheid staalkabels waar de decortrekken mee zijn opgehangen. Het ontwerp van de nieuwe rollenzolder van Theateradvies is een veilige werkomgeving, waar technici goed en snel en ongehinderd door obstakels een voorstelling kunnen bouwen. Het meest opvallende aspect van de nieuwe rollenzolder is het ontbreken van die kabels. Ze zijn er wel, maar ze lopen onder de vloer en ze zitten niet meer in de weg.

De nieuwe rollenzolder wordt gekenmerkt door:

1. De vloer is opgebouwd uit stalen profielen. Deze zijn goed beloopbaar en ieder profiel dekt effectief de staalkabels af die onder de vloer lopen.
2. Staalkabels en keerschijven worden onder de vloer gemonteerd en vormen geen obstakel.
3. Kettingtakels en punttrekken kunnen eenvoudig worden gepositioneerd zonder gesjouw met zware apparatuur en zonder gestruikel.
4. Onderhoud aan de installatie kan veilig en snel plaatsvinden zonder valgevaar.

Theateradvies ontwikkelde de nieuwe rollenzolder en paste het concept toe in tientallen schouwburgen in Nederland, maar ook in Berlijn, Kaohsiung en Sint Petersburg. Inmiddels krijgt het concept ook internationaal navolging. Theateradviseurs uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en België namen het idee over en gebruiken het voor hun eigen projecten.