Innovaties

Volgende

Zaallichtbrug

Theateradvies heeft een nieuwe innovatieve zaallichtbrug ontworpen. Deze lichtbrug is zeer Arbo-vriendelijk, de technicus kan rechtop tussen de schijnwerpers staan om de spots te richten en te kleuren.

De lichtbrug heeft elke 1,5 meter een staander waaraan links en rechts twee spotstangen van elk 50cm zijn bevestigd die in hoogte en richting verstelbaar zijn. De vloer van de brug is 1,5 meter diep, waardoor er achter de schijnwerpers nog voldoende loopruimte over blijft. Hierdoor is de brug ook ruim genoeg voor het gebruik van volgspots.

De toneelzijde van de zaallichtbrug bestaat niet uit een hekwerk. Voor de schijnwerpers langs zijn horizontaal staaldraden opgespannen met een onderling hoogteverschil van 25 cm. De staaldraden zijn 3mm dik en geven geen schaduwlijnen op het toneel.  

“Wij zijn zeker tevreden over de zaalbruggen. Je kunt gemakkelijk bij de lamp om hem van kleur te voorzien of te stellen.” Henk Daanen, hoofdtechniek Theater Nieuwegein 

"We zijn heel erg tevreden met onze zaalbruggen. Het hekwerk dat vervangen is door staalkabels is een uitkomst. Het biedt vrijheid in positie en richting. Je kan nu gewoon naast de lamp staan om te stellen en je hoeft niet over de leuning te hangen om de kleuren te vervangen.” Rik Smid, hoofdtechniek Theater Sneek