Volgende

Theater Sneek

Een kroon in de stad

In het historisch centrum van Sneek is in het oude postkantoor een nieuw theater verrezen. Het theater ligt aan de route van de Elfstedentocht en torent met zijn kroon hoog boven de stad uit. De verlichte toneeltoren geeft door middel van verschillende kleuren aan welk type voorstelling die avond te zien is.

De zaal is bijzonder intiem door de vorm van de zaal en de balkons die de uitvoerende lijken te omarmen. De theaterstoelen zijn speciaal ontworpen door de architect. De multifunctionele zaal heeft een variabele toneelopening van 11 tot 15 meter breed en een orkestbak. De zaal is geschikt voor allerlei type voorstellingen zoals toneel, musical, symfonische muziek, opera, dans, cabaret en kindervoorstellingen. Met behulp van een beweegbare klankkaatser kan het volume en de richting van het geluid aangepast worden.

Het theater kent verschillende duurzaamheidsaspecten zoals; daglicht op het toneel, foyer en alle werkruimte van het personeel. Maximaal gebruik van natuurlijke ventilatie en gebruik van duurzame materialen als Bamboe.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Süd-West Fryslân
  • Architect Alberts & Van Huut bv, architect Max van Huut
  • Project

    Nieuwbouw Theater Sneek (613 stoelen)

  • Oplevering 2012

Theater Sneek

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Toneel en zijtonelen, toneelhijs- en hefinstallaties incl. klankkaatsers, rollenzolder en lierenkamer, toneelverlichtingsinstallatie, toneelstoffering en AV installatie.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding toneeltechnische hijs-en hefinstallaties, stoelen, AV-installaties, toneelverlichtingsinstallatie en stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.