Volgende

Schouwburg Cuijck

Vernieuwbouw tot volwaardige schouwburg met toneeltoren

Schouwburg Cuijk, in het hart van gemeente Cuijk heeft een vrijwel volledige hernieuwbouw ondergaan. Hierbij is behalve het monumentale Fraterhuis het gehele gebouw opnieuw, maar verbeterd opgebouwd. Met name de theaterzaal is verbreed en het toneelhuis uitgebreid en verhoogd tot een volwaardige schouwburg met toneeltoren. Door ook de foyer bij de entree te verhogen is de toegang verbeterd en vindt het publiek makkelijker zijn weg.

Schouwburg Cuijk was een langzaam gegroeide bijeenkomstruimte waarin verschillende zalen waren ontstaan en voortgekomen uit de hechte katholieke gemeenschap. Zo bezat Schouwburg Cuijk een theaterzaal, een schouwcafé, een filmzaal een theatercafé en een theaterrestaurant. Buiten de staat waarin het gebouw verkeerde voldeed met name de theaterzaal niet aan de eisen op het gebied van ARBO en qua afmetingen die nodig zijn voor de reizende producties. Het ontwerp van de oude theaterzaal stamde van omstreeks 1987. De zaal bevatte nog geen 600 zitplaatsen en had een lage toneeltoren met enkele trommeltrekken. Door de zaal te verbreden zijn meer zitplaatsen mogelijk geworden zonder dat dit ten koste gaat van de intimiteit van de zaal. De zaalcapaciteit is vergroot naar 660 zitplaatsen. Het Schouwcafé is verhoogd zodat het beter functioneert qua theatermogelijkheden.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Cuijk
  • Architect Wim Kol
  • Project

    Hernieuwbouw Schouwburg Cuijk

  • Oplevering 2015

Schouwburg Cuijck

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, toneelhuis ontwerp, hijsinstallaties, audio- video-installaties, begeleiding lichtregelinstallatie theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties. 

Ontwerp
Zaalontwerp inclusief trappen, toneelhuis, hijsinstallaties, lichtbruggen, audio- video-installaties.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding; toneeltechnische hijsinstallaties. Bestek en aanbesteding; zaalstoelen, audio- video-installaties, schijnwerpers, stoffering, kleine theatertechnische installaties.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.