Volgende

Nieuws

Huub Huikeshoven is de nieuwe directeur van Theateradvies

20 september 2022

We zijn blij dat Huub Huikeshoven de directietaken van Louis Janssen wil overnemen. Huub heeft in de afgelopen 14 jaar een schat aan ervaring opgedaan en heeft vele grote projecten afgerond die Louis als ontwerper startte, waaronder Amphion, De Vest, Theater Sneek, De Kom, HOME te Manchester, Theater Cuijk, De Klinker, Het Concertgebouw en als laatste Amare. Een rol die Huub ook goed ligt is innoveren. Zo ontwierp hij een aantal complexe hijsinstallaties en maakte hij een ontwerp van een ophijsbare rollenzoldervloer en een verbeterde zaallichtbrug. Voor zijn komst bij Theateradvies werkte hij voor Nationale Opera & Ballet, waarvan de laatste 11 jaar als hoofd van de toneeldienst. In die functie was hij medeverantwoordelijk voor de vernieuwing en innovaties van de theatertechnische installaties in dat theater.
 
Huub is daarnaast de drijvende kracht binnen Theateradvies als het gaat de maatschappelijke rol van het bureau op het gebied van normering en duurzaamheid. Hij was actief lid van de commissie die de Europese richtlijn schreef voor de veiligheid van toneelmechanica en hij was initiatiefnemer van verschillende rondetafelgesprekken waaronder die over duurzaamheid in de theatertechniek.
We hebben al even kunnen wennen aan alle veranderingen. Begin dit jaar nam Louis al meer en meer afstand en op korte termijn gaat hij met een lange vakantie tot het einde van het jaar, zonder laptop. Voor onze klanten en projecten verandert er eigenlijk niets. We blijven hetzelfde bureau. Dat wil zeggen, we blijven, zoals altijd, in ontwikkeling. Samen met onze klanten en alle partijen waar we mee samenwerken. 
 
Gerbrand Borgdorff en Huub Huikeshoven