Wij ontwerpen
culturele gebouwen

Wij zorgen ervoor
dat uw theater
perfect functioneert

In onze visie draait alles om de ontmoeting tussen publiek en artiesten. Om die ontmoeting te laten slagen is het essentieel dat de artiest zich omarmd voelt door het publiek en dat het publiek de artiest bijna kan aanraken. Daarvoor is een goede zaal nodig.

Alleen een goede zaal is niet voldoende. Het gehele gebouw moet effectief en efficiënt zijn als uitvoeringsruimte. Aan de publiekskant denken we aan parkeerruimte, een goede foyer, voldoende toiletten en andere publieksvoorzieningen. Aan de podiumkant aan een uitstekende logistiek, voldoende kleedkamers en een passende technische installatie.

"Een goed theater is een warme, feestelijke uitgaansplek voor het publiek, een gastvrije speelplek voor artiesten en musici en een efficiënte, veilige werkplek voor technici en anderen die in het theater werken."

Nieuws

 • Zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw 2019

  In het nieuwe Theater Zuidplein te Rotterdam wordt de Dag van de Bouw 2019 gevierd. Iedereen is welkom tussen 10:00 en 14:00 op de bouw van dit nieuwe Kunstenpand waarin de Bibliotheek en Theater Zuidpleinhun onderdak krijgen in 2020.
  Er zullen doorlopend live-optredens zijn en uitleg over de bouw.
  Theateradvies bv heeft de ontwerpen gemaakt voor de theatertechniek (hijsinstallatie, licht- en geluidsinstallatie, stoelen en stoffering) en heeft bijgedragen aan het ontwerp van de zalen en de logistiek daar omheen.
  De bouw is in volle gang: het dak is dicht, het hoogste punt allang bereikt en de afbouw is begonnen. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2020.
 • Metamorfose van het MECC

  Onder leiding van Cepezed architecten werkt Theateradvies® bv mee aan de grootscheepse verbouwing van het MECC in Maastricht.

   

 • Hoogste punt van het Onderwijs en Cultuur Complex in Den Haag gevierd

  Op 9 mei jl. is het bereiken van het hoogste punt van het Onderwijs en Cultuur Complex in Den Haag gevierd. 

Wij adviseren
architecten en
projectontwikkelaars

Bij architectuurprijsvragen voor publieksgebouwen, zoals theaters, concertzalen, congrescentra, popzalen en musea, biedt Theateradvies actief ondersteuning aan architecten en projectontwikkelaars. We adviseren over alle aspecten die het gebouw efficiënt en effectief maken als publieksgebouw en vergroten zo de kans om de prijsvraag te winnen.

Theateradvies heeft een hecht team van breed georiënteerde professionals met ervaring in alle aspecten van theaters, musea en concertzalen. Van techniek tot exploitatie en van financieel management tot architectuur. De aanpak van Theateradvies is altijd multidisciplinair en met oog voor de dagelijkse praktijk, zodat specialisme steeds gekoppeld blijft aan een pragmatische inslag.

meer over ons