Volgende

Museum Het Valkhof

Verhalen vertellen met de collectie

Museum Het Valkhof in Nijmegen is gehuisvest in een prachtig gebouw van architect Ben van Berkel. In dit gebouw groeide het museum de afgelopen 12 jaar uit tot een gevestigde naam op het gebied van Romeinse archeologie, oude kunst en popart. Aan de hand van deze zeer uiteenlopende collecties vertelt het museum de verhalen die verbonden zijn met de geschiedenis, de kunst en de cultuur van Nijmegen.

Het vertellen van verhalen is een nieuwe manier om het publiek te laten kennismaken met de collecties. Tot nu toe is Museum Het Valkhof vooral een tentoonstellingsruimte van voorwerpen. Het vertellen van verhalen is echter veel meer dan alleen het tonen van voorwerpen en stelt ook nieuwe eisen aan het gebouw en de technische installaties.

Het museum besloot daarom tot een renovatie. Theateradvies werd gevraagd om voor die renovatie het programma van eisen te formuleren. De keuze viel op Theateradvies vanwege de ervaring met publieksgebouwen en de bijzondere aanpak die heel sterk gericht is op de inhoud van de verhalen die het museum wil vertellen.

Project

  • Opdrachtgever Museum Het Valkhof
  • Project

    Functioneel, Ruimtelijk en Technische PvE renovatie museum

  • Opdrachtgever 2011

Museum Het Valkhof, Nijmegen

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Functioneel, ruimtelijk en technische Programma van Eisen renovatie museum.