Volgende

Floralis

Theater en film in voormalig veilinggebouw

In Lisse is een culturele ontmoetingsplek geopend met een theater- / filmzaal, repetitieruimte en horeca. Het centrum is gevestigd in het voormalige veilinggebouw van de CNB, de Coöperatieve Nederlandse Bloemencentrale en stamt uit 1920. Mecanoo Architecten heeft bij de renovatie van het pand de oorspronkelijke stijl van architect Paardekooper in ere gehouden en in de zaal prijkt nog altijd een afbeelding van Flora, godin van de bloemen en de lente, als eerbetoon aan het voormalige veilinggebouw.

De oude veilingzaal is omgebouwd tot theater- en filmzaal. Op de bestaande tribune is een nieuwe tribune gebouwd die steiler is en betere zichtlijnen geeft op het podium en het filmscherm. Omdat de zaal veelvuldig als filmzaal wordt gebruikt heeft de tribune extra veel beenruimte. De zaal biedt plaatst aan 251 bezoekers en is tevens goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanwege het dubbele gebruik van de zaal voor zowel film als theater is er gezocht naar goede zichtlijnen voor beide functies. Ook op het gebied van de akoestiek kan er gevarieerd worden doormiddel van doeken langs de wanden. Om het plafond vrij te houden voor de projectie kunnen de hijsinstallaties, die bestaan uit kettingtakels en trussen boven het plafond getrokken worden. Tegen de achtermuur van het podium zijn de luidsprekers, het filmscherm en een motorisch beweegbaar filmkader gerealiseerd.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Lisse
  • Architect Mecanoo Architecten
  • Project

    Nieuwbouw Theater en filmzaal (251 zitplaatsen)

  • Oplevering 2015

Floralis, Lisse

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, ontwerp van de zalen, laad- en losvoorzieningen, publieksvoorzieningen, E- en W-installaties. 

Ontwerp
Zaalontwerp inclusief trappen, hijsinstallaties, audio- video-installaties, lichtregelinstallatie en tribune met theaterstoelen.

Aanbesteding
Bestek en aanbesteding; audio- video-installaties, stoelen, hijsinstallaties, zaalstoelen, schijnwerpers en stoffering.

Directievoering
Bouwdirectie, planning en budgetbewaking.