Volgende

Van Gogh Museum

Nieuwe hoofdentree voor het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft een nieuw entreegebouw. Het museum is niet groot qua oppervlak, maar als publiekstrekker is het een van de belangrijkste musea van het land met 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Dat is veel en het museum ziet zelfs kans voor groei.
 
Om die groei mogelijk te maken is gekozen voor een ruimere entree. Daarmee wordt een betere doorstroming van het publiek bereikt en daardoor kan het museum meer publiek ontvangen op drukke dagen. Het directe resultaat was een groei van 200.000 bezoekers in de laatste vier maanden van 2015.
 
Het ontwerp van Kisho Kurokawa architects & associates, uitgewerkt door Hans van Heeswijk architecten biedt een grote transparante entreehal met ruimte om de publieksstromen ingrijpend te verbeteren.
 
Theateradvies bv was bij het ontwerp betrokken als logistiek adviseur en heeft geadviseerd over uiteenlopende onderwerpen waaronder de inrichting van de garderobe, de sanitaire voorzieningen en de capaciteit en plaatsing van roltrappen en liften. 

'We hebben nu een veel betere logistiek, waardoor de doorstroom is verbeterd en de rijvorming minder is ', aldus Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum. 

 Over het project zie ook: Architectenweb

Project

  • Opdrachtgever Van Gogh Museum
  • Architect Kisho Kurokawa architects / Hans van Heeswijk architecten
  • Project

    Logistiek advies nieuwe hoofdentree

  • Oplevering 2015

Van Gogh Museum, Amsterdam

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, inrichting garderobe, sanitaire voorzieningen, capaciteit en plaatsing van roltrappen en liften