Volgende

Elisabethzaal

Nieuwe Concertzaal in Antwerpen

Koningin Mathilde opende op 26 november 2016 in Antwerpen het geheel vernieuwde Elisabeth Center. Het ontwerp is van Ian Simpson Architects en akoestisch adviseur Larry Kirkegaard was verantwoordelijk voor de akoestiek van de nieuwe zaal. 

De nieuwe concertzaal biedt ruimte voor (pop)concerten, congressen en theater, heeft 2020 zitplaatsen en vormt een eigen huis voor de Philharmonie.

Charcoal Blue ontwierp de toneeltechnische installaties bestaande uit 12 podiumheffers, 2 mobiele lichtbruggen, 12 beweegbare klankkaatsers en en een koorwagen.

Bij de uitvoering van de bouw fungeerde Theateradvies als de kwaliteitsmanager van de aannemer Heijmans voor de theatertechnische installaties. We beoordeelden namens Heijmans de werken van de onderaannemers theatertechniek en verder traden we namens Heijmans op als gesprekspartner van de gebruiker en de ontwerper van de theatertechniek, Charcoalblue. We controleerden werktekeningen, we verrichtten fabrieksbezoeken om de kwaliteit van de prefabricage te controleren en we controleerden op de bouwplaats de uitvoering van de werken.

Het project werd volgens planning en binnen budget (87 miloen) gerealiseerd en de eerste reacties zijn zeer lovend. 

Project

  • Opdrachtgever Heijmans bv
  • Architect Ian Simpson Architects
  • Project

    Nieuwe Concertzaal (2020 stoelen) 

  • Oplevering 2016

Elisabeth Center, Antwerpen, België

Werkzaamheden Theateradvies®

Uitvoering
Bouwdirectie, planning en budgetbewaking.