Volgende

Muziekgebouw aan het IJ

Verschillende publieksopstellingen en een variabele akoestiek

Uniek aan de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan het IJ is de bijzondere akoestiek en de flexibiliteit. Bij de diverse concerten en muziektheater voorstellingen zijn verschillende publieksopstellingen vereist. Met behulp van 8 beweegbare vloerelementen is het mogelijk om diverse zaalopstellingen te maken. De zijwanden naast het podium kunnen verplaatst worden en de achterwand kan omhoog worden getakeld. Hierdoor kunnen de verschillende muzieksoorten optimaal beleeft worden, van intieme kamermuziek tot een groot symfonieorkest. Het Muziekgebouw heeft een akoestisch plafond dat op en neer kan bewegen. Hierdoor kan een variabele akoestiek met een nagalmtijd van 1,5 tot 3,5 seconden gerealiseerd worden.

Project

  • Opdrachtgever Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam
  • Architect 3xNielsen, ABT Bouwkunde
  • Project

    Nieuwbouw concertzaal (725 zitplaatsen of 1.500 staanplaatsen) en een kleine zaal (250 zitplaatsen)

  • Oplevering 2005

Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Geautomatiseerde toneelhijsinstallaties, beweegbaar plafond, vloer, achterwand en zijwanden. Ontwerp lichtbruggen, AV installatie, toneelverlichtingsinstallatie en toneelstoffering.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding toneeltechnische hijs- en hefinstallaties, AV-installaties, toneelverlichtingsinstallatie en stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.