Volgende

Philharmonie

Theatertechniek geïntegreerd in een monumentaal concertgebouw

Het in verval geraakte Concertgebouw uit 1872 sloot in juli 2001 zijn deuren en begon aan een van de meest ambitieuze verbouwingsprojecten van concertzalen in Nederland. De klassieke grote zaal is geheel gerestaureerd en er komt weer daglicht binnen. Uniek aan de nieuwe kleine zaal is de warme, intieme sfeer, die gerealiseerd is door het gebruik van hout en ronde vormen. De theatertechnische installatie maakt een zeer diverse bespeling mogelijk, van klassieke muziek tot dance en van popmuziek tot congresgebruik. De techniek is zo veel mogelijk verwerkt en geïntegreerd in het gebouw. In zowel de kleine als grote zaal is een hijsinstallatie voorzien, die echter ook eenvoudig gedemonteerd kan worden. De lichtbrug in de grote zaal maakt het belichten van een popconcert eenvoudig, maar kan volledig uit beeld gehaald worden door deze omhoog te hijsen voor een symfonisch concert.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Haarlem
  • Architect Architecten Cie
  • Project

    Nieuwbouw kleine zaal met 415 zitplaatsen, renovatie grote zaal met 1230 zitplaatsen

  • Prijzen

    Lieven de Keypenning 2010

  • Oplevering 2005

Philharmonie Haarlem

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek van het gehele concertgebouw, laad- en losperron, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Toneel, toneelhijsinstallaties, lichtbruggen, toneelstoffering, toneelverlichtingsinstallatie en AV installatie.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding toneelhijsinstallaties, lichtbruggen, toneelstoffering, toneelverlichtingsinstallatie en AV installatie.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.