Volgende

Erasmus MC

AV-installaties in een collegezaal

Het onderwijscentrum van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum vormt het hart van de faculteit Geneeskunde. In het gebouw zijn alle onderwijsfuncties en de Medische Bibliotheek samengebracht. Rond het onderwijsplein zijn 40 colloquium- en collegezalen gesitueerd, met een capaciteit variërend van 15 tot 230 personen. De drie ‘oude’ collegezalen zijn volledig vernieuwd en voldoen weer aan alle moderne eisen.

De 3 collegezalen zijn voorzien van zeer uitgebreide en moderne AV-installaties. De zalen zijn doormiddel van glasvezel met elkaar verbonden waardoor beeld, geluid en besturing kan worden gekoppeld. De koppelfunctie koppelt een slavezaal aan een masterzaal zodat in de slavezaal het college interactief te volgen is.

In de slavezaal hangen twee projectoren. Projector 1 geeft het beeld weer van de projector in de masterzaal. Projector 2 geeft de docentcamera weer. Er hangt een 2e camera in de masterzaal die is afgeregeld op het whiteboard. Vanuit de regie kan overgeschakeld worden van de docentcamera naar de whiteboardcamera zodat in de slavezaal aantekeningen op het whiteboard ook goed gevolgd kunnen worden.

Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt met de AV-regiekamer van het Thoraxcentrum via glasvezel. Hiermee kan er in de collegezalen live meegekeken worden met o.a. operaties die uitgevoerd worden. In de toekomst kunnen andere afdelingen ook aansluiten op dit systeem.

Project

  • Opdrachtgever Erasmus Medisch Centrum
  • Architect KAAN architecten
  • Project

    Onderwijsgebouw met collegezalen

  • Oplevering 2013

Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Verlichting, E- en W-installaties

Ontwerp
AV-installaties

Aanbesteding
Bestek en aanbesteding AV-installaties

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole